Uw mandje
Jucy

ONZE JUICES

WAT ZIT ER IN ONZE JUICES?

Groenten of fruit en soms kruiden of specerijen. We voegen verder niets toe: geen toegevoegde suikers, geen water en geen melk.

Jucy is gluten- en lactosevrij, en geschikt voor veganisten.

WAT ZIJN ANTIOXIDANTEN?

Antioxidanten zijn bepaalde vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. Ze zijn belangrijk voor onze gezondheid, want ze zorgen ervoor dat vrije radicalen geen schade aanrichten in ons lichaam. Vrije radicalen zijn agressieve moleculen, die ontstaan bij oxidatieprocessen in ons lichaam. Die vrije radicalen zijn niet altijd slecht: ze maken ook indringers als bacteriën onschadelijk en zijn dus onmisbaar. Antioxidanten is overigens een verzamelnaam, net zoals 'medicijnen' een verzamelnaam is: elk antioxidant heeft zijn eigen, specifieke werking. Ze zitten in voeding en supplementen. Voorbeelden van antioxidanten zijn vitamines C en E, selenium en bèta-caroteen.

Wij voegen geen antioxidanten toe aan onze juices: deze zijn van nature aanwezig in onze grondstoffen!

BEZINKSEL ONDERAAN JE FLESJE?

Sap dat bezinkt ziet er wat gek uit, maar het betekent juist dat het vers is. Soms verschijnt er een laagje water boven het bezinksel. Dit is het water dat van nature in de ingrediënten aanwezig is. 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN JUICE EN EEN SMOOTHIE?

Juices zijn sapjes met weinig of geen vruchtvlees in, waardoor het vloeibaarder is dan een smoothie en makkelijk wegdrinkt. Je lichaam absorbeert de juices sneller waardoor kort na het drinken van een juice een echte energyboost ontstaat. Omdat de juices makkelijk verteerbaar zijn, vraagt dit minder energie van je lichaam, hierdoor blijft er meer power over om giftige stoffen uit je lichaam te drijven. Sapjes worden dus graag ingezet in een detox kuur!

Een smoothie is een dikker drankje dat zowel uit sap als (gemixt) vruchtvlees bestaat, en dus trager wordt verteerd door je lichaam door de grotere hoeveelheid vezels. Hierdoor heb je langer een voldaan gevoel. Een smoothie wordt echter geblend in een klassieke sapcentrifuge: hierdoor wordt het product blootgesteld een hitte en zuurstof waardoor er meer voedingsstoffen verloren gaan door deze vorm van oxidatie.

ONS PRODUCTIEPROCES

VANWAAR KOMEN ONZE GRONDSTOFFEN?

Voor onze appels, peren en .. geldt dat wij deze altijd lokaal, in België, aankopen. Voor de andere (exotischere) grondstoffen, zoals sinaasappels, selecteren wij in eerste instantie op smaak en kwaliteit. Er wordt altijd gestreefd om alle grondstoffen in Europa aan te kopen en hierdoor de transporten zo kort mogelijk te houden. Tenslotte werken wij ook graag met seizoensgebonden grondstoffen, die wij dus bewust niet het hele jaar aanbieden aan onze klanten net omdat de smaak en de kwaliteit alleen top zijn in bepaalde seizoenen.

HOE MAKEN WIJ ONZE SAPJES?

Wat zijn onze “cold pressed” en “slow juice” productiemethoden?

Van smoothies en groentesap gemaakt met een klassieke sapcentrifuge is bekend dat er veel voedingsstoffen die verloren gaan door oxidatie: aantasting door zuurstof en verhitting. Daarom kiest Jucy voor 2 juicemethoden (slowjuice en cold press) die minder oxidatie tot gevolg hebben. De eerste methode is dus slowjuice: hierbij worden de ingrediënten langzaam vermalen met een hoogwaardige dubbele schroefpers. De andere methode is cold press: hier pletten twee grote hydraulische persen (stalen platen) de ingrediënten samen. 

Onze groentensappen produceren wij via de slowjuice methode, onze fruitsappen worden geproduceerd door middel van zowel de cold press als de slow juice methode. In elk geval garanderen wij een optimaal behoud van alle vitaminen en vezels in jouw sapje!

IS JUCY EEN MILIEUBEWUSTE PRODUCENT?

Jucy werd opgericht door Judy, een twintiger met oog voor de toekomst van onze planeet. Jucy wil ecologisch en duurzaam met verpakkingen en grondstoffen omspringen, om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Dit doen we op verschillende manieren:

  • Wij hebben geen verpakkingsstock maar blazen onze flesjes volledig zelf: hierdoor sparen we uit op transport, (om)verpakkingen en hebben we dus nooit teveel flesjes staan.
  • Onze flesjes bestaan voor 30% uit gerecycleerd plastic en het flesje zelf is ook helemaal recycleerbaar!
    • Wist je dat gerecycled r-PET is nog steeds de meest milieuvriendelijke oplossing is? Het heeft een kleinere ecologische voetafdruk dan glas. De milieuschade komt vooral van kleinere en dunnere plastic zakjes en verpakkingen, die op straat belanden. Jucy volgt de ontwikkeling van bio-plastic nauwgezet op!
  • Ons voedselafval, zoals pulp van groenten en fruit, wordt hergebruikt door lokale boerderijen (als voeder) of als ingrediënt in andere voeding (zoals onze wortelpulp wordt gebruikt in worteltaart).
  • We proberen onze grondstoffen zoveel mogelijk lokaal en duurzaam (volgens de seizoenen) aan te kopen.

VERKOOPPUNTEN EN WEBSHOP

WAAR KAN JE ONZE SAPJES VINDEN?

Jucy is te vinden bij kwaliteitsslagers- en bakkers en foodshops in heel Vlaanderen. Stuur ons gerust een mailtje om jouw dichtstbijzijnde verkooppunt te kennen en zo snel mogelijk te kunnen genieten van onze juices!

Daarnaast kan je onze juices ook aankopen via onze webshop.

Je ziet, het was nog nooit zo simpel om te genieten van een healthy, delicious juice van Jucy!

WEBSHOPBESTELLINGEN

Wat gebeurt er nadat je een bestelling plaatst in onze webshop?

Je plaatste een webshopbestelling? Top, en bedankt voor jouw vertrouwen in Jucy! Nadat jij jouw bestelling hebt geplaatst ontvang je van ons een bevestigingsmailtje zodat je weet dat alles in goede orde bij ons werd ontvangen. 

Daarna gaan wij aan de slag om jouw verse sapjes te produceren en te verzamelen in een box. Deze box bevat naast onze sapjes ook koelelementen om jouw sapjes altijd op de meest milieuvriendelijke manier koel te houden. De inhoud van de koelelemententen is 100% voedselveilig en blijft tot 30 uur gekoeld. Je kan de koelelementen zelf hergebruiken. 

Hou er rekening mee dat onze sapjes steeds koel (max. 7 graden) bewaard dienen te worden. Bij ontvangst van de sapjes plaats je ze dus best asap in de ijskast. 

Wat zijn onze verzendkosten? 
De standaard verzendkost bedraagt €10. Deze kost valt weg eens de bestelling hoger bedrag is dan €55. 

Problemen met je levering? 
Contacteer ons op judy@jucy.be en we bekijken welke oplossing we jou kunnen aanbieden!

is toegevoegd aan uw mandje.
Bekijk mandje