Uw mandje
Jucy
morningkiss framboossap

1. KWALITEIT - More than a fine apple

Elk Jucy sapje = 100% fruit en groenten. We willen het beste dus voegen niets toe. We werken enkel samen met fruit- en groentebedrijven die garant staan voor kwaliteit en die ons de Jucy vitamientjes zo vers mogelijk aanleveren.

2. INNOVATIE - Cold-pressed & niet-gepasteuriseerd

We gebruiken twee innovatieve technieken die ervoor zorgen onze Jucy sapjes op geen enkel moment verwarmd worden. Zo gaan er geen vitaminen of mineralen verloren en ook de smaak, geur en kleur blijven bewaard.

  • We persen met een slow-juicer. Die drukt de groenten en fruit heel traag en stevig samen. Het resultaat zijn cold-pressed sapjes, ook wel slow juices genaamd.
  • Onze sapjes zijn niet gepasteuriseerd. Bij pasteurisatie worden sapjes verwarmd om schimmels, gisten en bacteriën te doden. Ze zijn dan langer houdbaar en je moet ze niet koel bewaren. Omdat pasteurisatie ook mineralen en vitamines doodt, hebben wij ervoor gekozen om onze Jucy’s niet te pasteuriseren. Zo behouden we alle goede voedingsstoffen. Lekkerder én gezonder dan de gepasteuriseerde sappen die helaas nog altijd de markt domineren.

3. CIRCULAIRE ECONOMIE – Go green!

Het is onze missie om met onze sapjes deel uit te maken van een circulaire economie, zowel met onze verpakking als met onze pulp.

  • We bottelen onze sapjes in RPET. Dit vrij nieuwe verpakkingsmateriaal bestaat voor 80% uit gerecycleerd plastic en is zelf 100% recycleerbaar. Gooi je lege flesje dus altijd in de blauwe PMD-zak!
  • Ook food waste houdt ons bezig. Het persen van groenten en fruit levert naast sap ook pulp op. We zoeken naar samenwerkingen met bedrijven die onze pulp kunnen hergebruiken, bv. als voeder op de boerderij 

4. DE TOEKOMST – Go greener!

Als jong bedrijf met een hart voor gezonde voeding, wil Jucy in de toekomst nog beter doen voor het milieu. Enerzijds door de keuze voor bio en lokaal en anderzijds door bewust te kiezen voor groenten en fruit die de gewone consument links laat liggen.

  • We streven ernaar om ons Jucy assortiment op termijn uit te breiden met enkele 100% biologisch geteelde fruit- en groentesappen. Op heden is onze gember shot reeds biologisch. 
  • Met onze Grabbit (wortel/sinaasappel) spelen we al een actieve rol in het redden van groenten die vanwege hun vorm niet in de supermarkt worden aangeboden. Dit willen we verder uitbreiden naar onze andere sapjes.
is toegevoegd aan uw mandje.
Bekijk mandje